Women in Art 2023

Op 8 maart is het International Women’s Day. Voor Kiekie Art, creatief platform van FotoLabkiekie, dé aanleiding om heel maart groots uit te pakken met kunstproject Women in Art 2023. Een programma om de kansen gelijkheid van vrouwen in de kunst te vergroten. Dit project – met internationale allure – komt volledig tot bloei in Amsterdam West en is een samenwerking met 10 vrouwelijke curatoren, UN Women, WePresent by WeTransfer en Stadsdeel West. Kiekie Art presenteert: Women in Art 2023. Via www.kiekie-art.com bieden geselecteerde vrouwelijke kunstenaars een gevarieerd aanbod van beelden aan. 15% van de opbrengsten van deze online print sale gaat naar UN Women. De rest van de opbrengst gaat naar de vrouwelijke maker.

Groot feest in De Hallen Studio’s

Op 24 en 25 maart wordt er een uitgebreide expositie georganiseerd waarbij vrouwelijk creatief talent wordt uitgelicht. Deze expositie valt tevens samen met het 10-jarig jubileum van Kiekie Tabloid: een fotografie platform opgericht met als doel te informeren, inspireren en motiveren. Kiekie heeft 10 binnen- en buitenlandse prominente vrouwen uit het creatieve veld gevraagd om als gast-curator 2 vrouwelijke kunstenaars aan te dragen. Deze 20 zijn aangevuld met de vrouwelijke kunstenaars op www.kiekie-art.com. Totaal maar liefst 45 vrouwelijke kunstenaars.

De gast-curatoren zijn op een rij: Eva de Vos (Chef beeldredactie, Het Parool), Monique Bleeker (mede oprichtster LINDA. Magazine), Caroline Hunter (award winnende fotoeditor The Guardian, London), Claudia Hinterseer (oprichtster NOOR Agency), Suzanne Tromp (Senior Art en Fotografie Editor WePresent bij WeTransfer), Cathelijne Blok (The TittyMag), Marloes Heineke (freelance fotografe en fotoredactrice), Ilvy Njiokiktjien (onafhankelijk fotojournalist en multimedia maakster), Birgit Donker (directrice Nederlands Fotomuseum) en Hedy van Erp (oprichtster eerste foto-agentschap in Nederland).

Online limited edition print sale

Gedurende de hele maand maart zullen alle kunstenaars 2 beelden te koop aanbieden op www.kiekie-art.com. De werken die ik aanbied vind je via onderstaande links.

Nieuwe vrienden, edition of 25
Order here

One step forward, edition of 25
Order here

15% van de opbrengsten van deze online print sale gaat naar UN Women: een taakgroep van de Verenigde Naties die zich inzet voor de gelijkberechtiging van vrouwen. De rest van de opbrengst gaat naar de vrouwelijke maker.

Bekijk alle werken op kiekie-art.com.