‘Licht’ door Róman Kienjet

Toen fotohistoricus Róman Kienjet me vroeg of hij me mocht interviewen voor zijn nieuwe boek ‘Licht’, was ik natuurlijk meteen vereerd. Voor dat boek sprak hij veertien Nederlandse fotografen en beeldmakers over de totstandkoming van hun werk, over het reilen en zeilen van een toonaangevende studio, over (artistieke) keuzes, over hun voorkeur en hun liefde voor bepaalde materialen en over afdrukprocedés. Ik riep wel meteen: “…maar ik fotografeer niet meer”. Gelukkig vond hij dat niet erg en was juist nieuwsgierig naar het hoe en waarom ik mijn camera inruilde voor de kwast.

Interviews met ook Koos Breukel, Bertien van Manen, Erwin Olaf, Robin de Puy, Scarlett Hooft Graafland, Stephan Keppel, Awoiska van der Molen, Jaya Pelupessy, Katja Mater, Gábor Ösz, Paul ­Kooiker, Rahi Rezvani en Amie Dicke.